Liqui Moly lansira dva nova proizvoda za električna vozila

Nemački dobavljač hemikalija lansira na tržište menjačko ulje za Tesla vozila i rashladnu tečnost za gorivne ćelije.

Liqui Moly kompanija je razvila rashladnu tečnost za gorivne ćelije kao i specijalno menjačko ulje za električna vozila. David Kaiser, šef istraživanja i razvoja u Liqui Moly kompaniji je izjavio: „Ovo je samo početak onoga što imamo u planu. Ostajemo pri svom obećanju – nudimo najkvalitetnije proizvode  za sva vozila širom sveta“.

U Evropi, SAD-u i velikom delu Azije, električni automobili su sveprisutni i njihova potražnja drastično raste. Iako će broj vozila na konvencionalni pogon u narednim decenijama nastaviti da premašuje broj alternativnih pogona, Liqui Moly kompanija se priprema za preokret u pogledu mobilnosti. David Kaiser govori da će postojati mešavina različitih koncepata pogona te da svako vozilo i svaki proizvodjač ima različite zahteve. Našim istraživanjima želimo da ispunimo sve zahteve proizvodjača uz besprekoran kvalitet.

Generalno, većina Liqui Moly proizvoda je pogodna za sve tipove pogona, bilo da se radi o motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, električnim ili hibridnim vozilima. Ono što proizvodjači zahtevaju je nama najbitnije i gde god su potrebni proizvodi sa posebnim zahtevima mi ćemo se potruditi da pružimo najbolje moguće rešenje bez obzira na pogon vozila.